vrijdag, augustus 03, 2001

LELIJK EENDJE
De zwaan is terug. Vorig jaar zomer terroriseerde hij de buurt door kleine eendjes op te jagen en bij tijd en wijlen pontificaal midden op het kruispunt te gaan staan om naar fietserbenen en autowieldoppen uit te halen. Waarna hij zichzelf graag eens in de spiegels van geparkeerde auto's goedkeurend toesprak. De afgelopen weken heeft hij trouw het nest met broedend vrouwtje bewaakt en sinds drie dagen is hij vader. Ik kwam hem dan ook tegen op de rijweg pal naast de sloot waar zijn gebroed zwom, alwaar hij bezig was argeloze autobestuurders over de vluchtheuvel naar de verkeerde baan te drijven door de weg te versperren en de wielen aan te vallen. Wat een macho.
WRITERS BLOCK
Een gedicht, hoe ontstaat zoiets? Eens pakte ik pen en papier en zei tegen mezelf: "Het wordt tijd dat je weer eens een gedicht schrijft." Het papier bleef leeg... Tijdens mijn voortgezet onderwijs-tijd hield ik een dagboek bij. Ik beschreef per dag wat er zoal gebeurde. Behalve op die dagen waarop er écht wat gebeurde. Die dag kwam er niets in m'n dagboek. Ik kon (en kan!) heel moeilijk m'n gevoelens beschrijven. In plaats daarvan, ontstond er een gedicht. Toen ik op kamers ging wonen, stopte ik met m'n dagboek. De gedichten bleven komen. Als herinnering aan m'n gevoelens op dàt ene moment. Daarom is de datum erbij ook belangrijk. Want elk gedicht roept bij mij herinneringen op aan (meestal lang vervlogen) gevoelens.
WHISKAS
Lieve Whiskas, je bent de eerste die me linkt, hardstikke bedankt, je bent absoluut een van m'n favoriete logs. In je reactie forum staat een link naar een Marco op de alleenstaanden website, maar dat ben ik niet. Ik heb de moed nog niet kunnen verzamelen om m'n advertentie te plaatsen. Zodra het zover is, kan je dat hier lezen.

donderdag, augustus 02, 2001

WAAROM IK
Waarom ben je weggegaan,
Waarom heb je mij laten staan.
Je zette mij gewoon op straat,
Was je boos of was het haat.
Waarom zei je niet gewoon, dat je niet van mij hield,
Waarom op deze manier.
Je blijft voor mij een klier.
Je zette mij gewoon op straat,
Was je boos of was het haat.
Ik snap er niks meer van,
Dat het zomaar allemaal kan.

woensdag, augustus 01, 2001

EINDELIJK
Binnnekort is bij alleenstaanden.nl mijn contactadvertentie te vinden en hopelijk krijg ik dan weer een nieuwe partner. Mooie service dit. Zijn er nog meer eenzame mensen die ook een weblog maken? Mail mij dan op boersma_marco@hotmail.com en wellicht kunnen we eens een meeting organiseren.
U2
Tjeee, Caroline van vodb.com heeft al een paar dagen niet geblogged. Ik mis haar postings wel, maar gelukkig post ze wel op haar U2 Log. Die zijn namelijk net begonnen met hun tour.

dinsdag, juli 31, 2001

BAAN
Voor een serieuze baan ben ik helemaal nog niet klaar. Ik heb het gevoel dat ik dan in het rad van alle gestreste werknemers terechtkom. Ik zie ze namelijk dagelijks in de trein en ze zien er echt niet gelukkig uit. Wat moet ik nou? Ik zou graag willen reizen, maar daar heb ik geen geld voor. Zal ik dan toch maar solliciteren omdat het moet?
NAT 3
Dit is een persoonlijk getuigenis, waarin ik graag wil vertellen, waarom ik mij heb laten dopen door onderdompeling, terwijl ik als baby al gedoopt was en mijn ouders dit uit volle overtuiging hebben laten doen en daarmee ook de bedoeling hadden dat het stempel van de drie-enige God als een teken en zegel op mijn leven gedrukt zou worden. Ik wilde in het voetspoor gaan van Jezus en mij laten dopen door onderdompeling, net als Hij en dit is de waarheid.
NAT 2
Ik ben geboren in februari, dat betekent dat ik een waterman ben, en als je in astrologie gelooft dan weet je dat ik dus perfect ben! Nou, niet echt dus. Blijkbaar ben ik romantisch, practisch, onafhankelijk, origineel, excentrisch, fanatiek, onverantwoordelijk en eigenwijs.
NAT
Zwemmen, de sport voor mij, vandaar ook dat ik nogal wat diploma's heb, sinds ik begonnen ben met diploma A ben ik gewoon niet meer gestopt! Toen ik zo'n beetje alle diploma's gehaald had die ik kon halen, voor reddend zwemmen moest ik mijn EHBO diploma halen om verder te kunnen, ben ik bij een club gaan zwemmen, puur en alleen om het zwemmen. Dat werd bij mij een triathlonclub, goed voor je conditie en om je techniek op peil te houden en te verbeteren. Nu zit ik ondertussen wel bij een andere club, in Zoetermeer, maar ophouden met zwemmen? Niet dus.

maandag, juli 30, 2001

WEG
Het was me het weekendje wel zeg! Zaterdag naar Rotterdam geweest naar het zomercarnaval. Het was erg leuk en druk. Maar op weg naar het station terug ben ik beroofd. Iemand liep hard tegen mij aan en rukte mijn heuptasje af. Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik niet in staat om mij echt te kunnen verweren. Balen dus. En mijn neef Henk ban ik kwijt geraakt in het gedruis en hij was toch te dronken om mij te kunnen helpen. Mijn pinpas en 25 gulden kwijt, plus een foto van mijn ex. 's Avonds zijn we niet meer naar de Locomotion geweest, maar we hebben wel een leuke film gezien. The Patriot met Mel Gibson. Hij is een van mijn favoriete acteurs!!! Zondag ben ik erg verbrand op het strand, maar het zeewater was best lekker.